Welkom op mijn Blog over zeevissen. Mijn naam is Kees de Mol en ik woon in de achtertuin van Katwijk aan Zee. In deze blog wil ik u laten zien hoe ik het zeevissen beleef. Ik wens u allen veel leesplezier. Heeft u een tip of wilt u reageren, laat dan eens een berichtje achter.


Video's

zondag 9 september 2012

zomeravondwedstrijd Katwijk aan Zee

Hallo allemaal,

Misschien dachten jullie dat ik mijn blog niet meer bijhield maar niets is minder waar. Ik heb de afgelopen maanden gewoonweg niet gevist en dus ook geen berichten meer geplaatst.

Vrijdagavond heb ik meegedaan aan de zomeravondwedstrijd op het strand van Katwijk die georganiseerd werd door Piet de Baare. Er kwam aardig wat volk op af en het weer speelde ook lekker mee. Het was een koppelwedstrijd waarbij je met je koppelmaat op één plaats stond. De wind kwam uit het zuid-westen en we visten met opkomend tij van 19:00 tot 20:20 en daarna met zakkend tij tot 23:00. Er was een mooie branding en ik denk dat menigeen een goede hoop op zeebaars had.


De vangsten bleven echter uit bij de meeste vissers en er werd maar her en der een visje gevangen.Gelukkig voor ons wist mijn maat Martin een mooie tong te vangen van 28cm maar al snel vingen de buren er ook één wat het spannend maakte. Later op de avond ving Martin nog een bot van 28 cm en dit bleek ons later een tweede plaats op te leveren en onze buren kregen de derde prijs. Dit geeft wel aan dat er zeer weinig is gevangen en dat dus veel mensen zonder vis bleven. De eerste plaats werd behaald door de organisator Piet de Baare en Erik van Dijk. Laatst genoemde wist zelfs een mooie baars van 59 cm te landen.


Het was in ieder geval weer even heerlijk om aan de waterkant te staan en hopelijk mag ik snel weer een bericht schrijven.

Groeten, Kees

1 opmerking:

  1. Ha Kees,

    Je bent er weer ;-). Gefeliciteerd met jullie mooie 2e plaats. Nog steeds een taaie visserij op strand!

    Vis greetz,

    Willem

    BeantwoordenVerwijderen