Welkom op mijn Blog over zeevissen. Mijn naam is Kees de Mol en ik woon in de achtertuin van Katwijk aan Zee. In deze blog wil ik u laten zien hoe ik het zeevissen beleef. Ik wens u allen veel leesplezier. Heeft u een tip of wilt u reageren, laat dan eens een berichtje achter.


Video's

zondag 15 januari 2012

Familie-uitje op de Scheveningse zuidpier


Ik samen met mijn zoontje


Zaterdag 14 januari ben ik samen met mijn zoontje, mijn zwager en zijn vriendin naar de zuidpier in Scheveningen gegaan om even een paar uurtjes te gaan vissen. Het zou een ontspannen sessie worden waarbij gezelligheid voorop stond.

Op de pier aangekomen bleek er door de drukte maar weinig plaats te zijn en uit ervaring weet ik dat er met opkomend water  door de gierende stroming sowieso slecht te vissen is aan de buitenzijde van de pier. We zijn dan ook maar op de eerste de beste plek aan de binnenkant gaan zitten om hier 3 hengels klaar te maken voor de visserij.

Drukte op de pier


We zagen al dat het met de visserij niet heel druk was op de pier. Slechts een enkele keer hebben we iemand een visje zien vangen en zelf hebben we ook lang moeten wachten op een visje.
De eerste die iets ving was Jan, mijn zwager die zelf een fervent bootvisser is en ook vaak met de trekker vanaf het strand gaat garnalenvissen. Hij ving een klein botje en omdat we vooral voor de gezelligheid waren gekomen was dit voor ons al erg leuk om te vangen. Mijn zoontje vond het ook weer geweldig.

Jan met een botje


Een behoorlijke tijd later wordt er weer gerammeld aan de hengeltop en weet Jan een 5-dradige meun te vangen.


Nu zeggen we altijd dat als je eenmaal meunen gaat vangen dat je dan maar beter kan stoppen met vissen omdat er dan echt geen vis zit. Even later vangt Jan gewoon weer een meun maar die valt er helaas net voor de kant af dus helaas geen foto hiervan.

Bij een andere visser die aan de buitenzijde aan het vissen was gebeurde nog iets bijzonders in de tijd dat wij er waren. Hij wist tot 4 keer toe een meeuw binnen te halen. Dan vraag je je af of die man wel echt aan het 'vissen' was :-)

Een uurtje voor we besluiten te stoppen heb ik ook eindelijk eens beet en ik mag een mini steenbolk landen.

Het lood is bijna groter dan het visje
                                       

En op de kist
                                     

Vanaf de andere pier hoorden we plotseling een luid geroep en er renden mensen zenuwachtig heen en weer. Er leek iemand tussen de blokken gevallen te zijn en dat is ook niet vreemd als je de blokken op de deze pieren liggen.


Het zou me niet verwonderen als het niet om een visser maar om wandelaar ging want op onze pier liet een vrouw zelf haar kindjes ‘lekker’ over de blokken klauteren. Dan ben je niet echt goed hoor!

Na het vissen zijn we nog even door gereden naar de prachtige viswinkel van Simonis in de haven om daar een lekkere portie kibbeling te gaan eten.

Nog een plaatje van een bootje tussen de prachtige havenhoofden maar met de vreselijke skyline van Scheveningen op de achtergrond. Er hangen zelfs gigantische televisies zo groot als een huis op de boulevard! Die dingen kun je in het donker zelfs vanuit Katwijk nog zien. Ik hoop dat we in Katwijk gespaard zullen worden voor dit soort onzin.


Groeten, Kees
1 opmerking:

  1. mooi zoals jij kan schrijven kees.
    mooi verhaal hoop meer van je te lezen.
    heb nog wat tips kan me altijd bellen.
    17-1 waren wij op de noordpier maatje 22 scharren ikzelf 28 stuks groetjes harold uit frl.

    BeantwoordenVerwijderen