Welkom op mijn Blog over zeevissen. Mijn naam is Kees de Mol en ik woon in de achtertuin van Katwijk aan Zee. In deze blog wil ik u laten zien hoe ik het zeevissen beleef. Ik wens u allen veel leesplezier. Heeft u een tip of wilt u reageren, laat dan eens een berichtje achter.


Video's

maandag 24 februari 2014

Fileercursus rondvis

Vrijdag 21 februari heb ik een fileer-workshop bijgewoond van de mensen van Visfileren.nl. Het zou een avond over rondvis gaan worden en de aanwezige vis was wijting, steenbolk, kabeljauw en schelvis.


Rond 19:30 was iedereen present en kregen we een korte uitleg over hoe het zou gaan lopen die avond. De workshop werd gehouden in de zaak van Schuitemaker in Katwijk. Hier is een grote ruimte aanwezig voor het fileren van vis, dus de locatie was super. We waren met een behoorlijke club mensen en er waren ongeveer even veel vrouwen als mannen. Veel mensen van buiten Katwijk en zelf een stuk of vijf belgen waren aanwezig.


In de fileerderij kregen we duidelijke instructies van Arie die aan de hand van een grote kabeljauw vertelde waar je het mes moest zetten en hoe je moest snijden. Het ziet er allemaal zeer makkelijk uit bij een professional, maar om het zelf  te doen is een stuk lastiger. Ook wijting was aan de beurt en deze moesten we vlinderen waarbij je van één visje een mooie lekkerbek krijgt.


Het was er gezellig, maar je zag ook wel dat mensen goed hun best deden de instructies in de praktijk te brengen. Wil je dus eens zo'n avond bijwonen dan kan ik het van harte aanbevelen. Ik heb er veel van geleerd en zal er in de praktijk zeker wat aan hebben,

http://www.visfileren.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten