Welkom op mijn Blog over zeevissen. Mijn naam is Kees de Mol en ik woon in de achtertuin van Katwijk aan Zee. In deze blog wil ik u laten zien hoe ik het zeevissen beleef. Ik wens u allen veel leesplezier. Heeft u een tip of wilt u reageren, laat dan eens een berichtje achter.


Video's

woensdag 7 januari 2015

Hallo allemaal,

Ik ben eindelijk weer eens gaan vissen en het is me weer zeer goed bevallen. Na wat overleg met mijn zwager die als vismaat mee ging besloten we naar de tweede Maasvlakte te gaan en hier een leuke stek te zoeken.

Op de Maasvlakte stond onze andere vismaat al klaar en hij wist een mooie stek. Helaas bleek deze stek inmiddels niet meer toegankelijk en zijn we verder gereden richting het strandje bij de Nijlhaven. Je staat hier eigenlijk aan zee en niet echt in de haven maar een voordeel is dat het er enorm diep is.


Wij kwamen aan met dood tij en toen we de spullen hadden opgesteld begon het water mooi te stromen. We visten met pieren en wapperlijnen en al snel bleek dat er best een visje te vangen was. Helaas ging het veelal om kleine wijtingen maar ik wist er al snel een aantal te vangen en dat is eigenlijk de hele tijd zo doorgegaan.

Wel was het zaak dat je een behoorlijke afstand wist af te leggen met werpen en gelukkig was ik dat nog niet verleerd. In totaal heb ik een 30-tal vissen gevangen waaronder later nog een paar mooie scharren en twee dikke wijtingen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten