Welkom op mijn Blog over zeevissen. Mijn naam is Kees de Mol en ik woon in de achtertuin van Katwijk aan Zee. In deze blog wil ik u laten zien hoe ik het zeevissen beleef. Ik wens u allen veel leesplezier. Heeft u een tip of wilt u reageren, laat dan eens een berichtje achter.


Video's

zaterdag 21 april 2012

Bot vangen op Katwijk

Hallo allemaal,

Vrijdagavond ben ik met mijn vismaat Martin even lekker gaan vissen op het Katwijkse strand. We zijn iets zuidelijk tov Benny's Beach gaan staan en hier was een mooi diep stuk. Beiden hebben we met slechts één hengel gevist omdat we gewoon voor de ontspanning gingen vissen en met twee hengels gaat het al snel verdacht op werken lijken. Het weer was heerlijk met een rustige windkracht 3 en een klein zonnetje in het gezicht.


Ik heb gevist met de Shimano Aero Technium met daarop mijn Penn Affinity molen opgespoeld met 25/00 nylon en een tapse voorslag. Als onderlijn heb ik een eenvoudige wapperlijn gebruikt met daarop wat kraaltjes om de vis te lokken.


Aangekomen op de stek rond 19:45 stonden er twee mensen net voor Benny's maar we hebben ze niet gesproken dus ik weet niet hoe hun vangsten waren. Later hebben we ze in ieder geval niks zien vangen.
Mijn eerste worp bracht een mini-botje van zo'n 12 cm maar de nul was er in ieder geval vanaf. De tweede haal bracht ook bot en dit keer een iets grotere. Er zat dus vis.NB: Dat er vis zit wist ik al want ik ben onlangs met een nettenvisser meegeweest en die ving op een halve mijl uit de kant voor Katwijk bergen schar. Nu is die afstand te ver om te werpen maar de vis komt er in ieder geval weer aan. Enkele weken geleden ving deze nettenvisser gewoon helemaal niets er is dus verbetering!


Even later kwam er weer bot op de kant en dit keer een 30-er met daarbij een kleintje van zo'n 15 cm. We zijn tot ongeveer 22:45 blijven staan maar toen zijn we vanwege de regen lekker naar huis gegaan. In totaal ving ik 8 botten waarvan de grootste 33 cm (en nog twee van rond de 30 cm) was en de kleinste 12.

Al met al een heerlijk avondje vissen met heerlijk weer en leuke vangsten

4 opmerkingen:

 1. wim.twigt@ardeaauto.nl23 april 2012 om 12:52

  Beste Kees,

  Ik heb die avond in de noord gestaan waar het dus een stuk minder was met de vis. Na ruim 3,5u zonder vis pas in de laatste draai met inruimen een doublet mooie grote bot kunnen binnen draaien.

  grt,

  Wim Twigt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kees,

  Dat is voor deze tijd met 1 hengel een mooi aantal!

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk bericht over zeevissen.
  ik heb wel eens gevist in katwijk en dat was in de regel beter dan bij wijk aan zee;
  groeten
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben afgelopen donderdag morgen voor het eerst gaan zeevissen, sta nl. Op de camping in Katwijk. Een bot gevangen van 27 cm in 2,5 uur tijd.

  BeantwoordenVerwijderen