Welkom op mijn Blog over zeevissen. Mijn naam is Kees de Mol en ik woon in de achtertuin van Katwijk aan Zee. In deze blog wil ik u laten zien hoe ik het zeevissen beleef. Ik wens u allen veel leesplezier. Heeft u een tip of wilt u reageren, laat dan eens een berichtje achter.


Video's

zondag 8 april 2012

NFB wedstrijd 7 April in de Dintelhaven

Hallo allemaal,

Zaterdag heb ik meegedaan aan de 2e NFB wedstrijd van dit jaar en deze werd georganiseerd door SVV de Slufter aan de Dintelhaven. Rond 7 uur kwamen we aan in het gezellige clubhuis van de vereniging en kon ik mijn kaart ophalen. Er werd gevist in 5 vakken waarbij A en B aan de kant van het clubhuis waren uitgezet en C t/m E aan de overkant. Ik had nummer E-1 wat betekende dat ik naar de overkant van het kanaal kon gaan staan.Op de stek aangekomen had ik er alle vertrouwen in dat er vis zat en ik richtte me op kleine vis door met een onderlijn met dwarrellijntjes en kleine haakjes te gaan vissen. Eerste worp veraf maar deze leverde geen vis op dus toen maar dichtbij geprobeerd maar dit leverde ook geen vis op. Uit eindelijk heb ik allerlei onderlijntjes geprobeerd en mijn stek werkelijk afgeschuimd naar vis maar die kwam er helaas niet. Ik moest helaas visloos terug naar het clubhuis en daar kwam ik erachter dat ik zeker niet de enige was. Menig visser stond er met een beteuterd gezicht wat te drinken en de theorien over wat de oorzaak van de slechte vangsten was waren niet weinig.

Volgende keer hopelijk een bericht vanaf het strand en de hopelijk wel met vis

Groeten, Kees

3 opmerkingen:

 1. Jaap van Leeuwen9 april 2012 om 01:02

  Jammer Kees dat je niets heb gevangen, maar ja volgende keer beter.Was dit de eerste keer dat je deze nfb wedstrijd vist? of heb je de vorige ook meegedaan. Een leuke blog heb je kees,

  groetjes Jaap

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Kees,

  Ik heb er ook niet veel van gebakken, ik stond op A16 het breede gedeelte, 4 uur lang geen stootje gezien.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was erg jammer maar de vis zat er gewoon niet. We hebben ons best in ieder geval wel gedaan.

   Groeten, Kees

   Verwijderen