Welkom op mijn Blog over zeevissen. Mijn naam is Kees de Mol en ik woon in de achtertuin van Katwijk aan Zee. In deze blog wil ik u laten zien hoe ik het zeevissen beleef. Ik wens u allen veel leesplezier. Heeft u een tip of wilt u reageren, laat dan eens een berichtje achter.


Video's

woensdag 3 juli 2013

Helaas geen baars

Hallo lezers,

Gisteren ben ik weer naar mijn vertrouwde plekje op het Katwijkse strand gegaan om te proberen een baars te vangen. De wind kwam uit het zuidwesten en het was om 20:00 uur laag water. Ik kwam rond 20:30 aan op het strand en heb snel mijn hengel in elkaar gezet en van een onderlijn voorzien. Omdat ik echt op de baars gokte heb ik een onderlijn met wapperlijntjes genomen met haken van Gamakatsu type F314 maat 4. Wat grotere haken omdat ik denk dat kleine haken missers geven bij de baars.

Het was erg goed uit te houden op het strand met een zacht windje en het was ook nog eens lekker droog. Dit keer heb ik het weerbericht wel goed bekeken en ik wist dus dat er later op de avond regen zou komen. Ik heb me dus goed voorbereid en regenkleding meegenomen en mijn waadpak gebruikt.

mooie mui
Het water stond nog erg laag en ik heb een plekje uitgezocht naast een mooie mui en ik veracht hier wel wat van. Helaas is er bijna geen branding wat meestal niet goed is voor de baars.

Helaas kan ik verder weinig vertellen, alleen dat er weinig tot geen leven in het water te bespeuren viel. Ik heb vaak aas gewisseld en heb ook niet op aas bespaard maar er zat gewoon niks in.


Rond half tien vang ik twee botjes die het aas helemaal hebben ingeslikt en rond 22 uur komt er nog een botje boven, maar hierna is de koek echt op. 23 uur ruim ik op en ga naar huis. Jammer maar wel lekker op het strand gestaan.

Tot de volgende keerGeen opmerkingen:

Een reactie posten