Welkom op mijn Blog over zeevissen. Mijn naam is Kees de Mol en ik woon in de achtertuin van Katwijk aan Zee. In deze blog wil ik u laten zien hoe ik het zeevissen beleef. Ik wens u allen veel leesplezier. Heeft u een tip of wilt u reageren, laat dan eens een berichtje achter.


Video's

vrijdag 5 juli 2013

Toch weer raak

Hallo lezers,

Gisteren ben ik met het overgebleven aas van dinsdag opnieuw naar het strand getogen in de hoop een baarsje te kunnen vangen. Er stond een zuidwesten wind met een mooie branding en het zou rond 22 uur laag water zijn. Gelukkig geen regen dit keer dus de regenkleding kon thuis blijven.

Ik ga weer lekker licht bepakt het strand op met één hengel en mijn viskist op mijn rug. Rond half acht kom ik op strand en daar tref ik al een andere visser aan die naast de mooie mui staat dus ik ga wat verder staan. We maken een praatje en hij heeft enkel nog wat botjes gevangen en helaas nog geen zeebaars.

Dit is toch één van de mooiste plekken om te vissen!?
Als ik mijn spullen heb opgetuigd werp ik snel in. Niet te ver maar mooi tussen de twee banken in en dan kan het grote wachten beginnen. Ik heb de haken (Gamakatsu F314 maat 6) dik beaasd en laat het dan ook lekker een tijdje liggen en ik ga natuurlijk weer een beetje ouwenelen met de andere visser.

De eerste worpen leveren geen vis op maar rond 20:45 komt er een botje de kant op. Niet waar ik voor gekomen ben maar toch leuk om te vangen.

Botje botje in de zee, breng voor mij een zeebaars mee
Rond 21:15 zie ik wat voorzichtige tikken op m'n top maar dat kan ook door de branding komen dus ik laat de lijn nog even liggen totdat ik echt een serieuze doorbuiger zie en dan ga ik rustig inhalen. Ik voel het eigenlijk gelijk al dat het baars is dus mijn hart klopt weer wat sneller.

het is weer gelukt!
Als ik wat dichter bij de kant kom ga ik achteruit lopen in de hoop dat de rek in de langere lijn ervoor zorgt dat de baars niet losschiet. Even later een mooie baars op de kant. De lengte valt me niet tegen want met 43cm is ie aardig aan de maat.

Blijft een pracht dit soort vissen
Even over half tien haal ik nog eens in en dan zitten er twee botjes aan die weer lekker mogen zwemmen. Ongelooflijk hoe zo'n klein botje zo'n grote haak weet te pakken.

Nog twee botjes om het af te leren
Ik heb nog aas voor één worp maar deze levert helaas niks op dus rond 22 uur pak ik in en ga op huis aan.

In ieder geval weer een mooie baars gevangen, maar hopelijk komen er nog meer kansen. Een staandwand-visser die ik sprak had laatst zelfs een zalm gevangen dus wie weet wat er nog in het verschiet ligt.

Groeten, Kees

Geen opmerkingen:

Een reactie posten