Welkom op mijn Blog over zeevissen. Mijn naam is Kees de Mol en ik woon in de achtertuin van Katwijk aan Zee. In deze blog wil ik u laten zien hoe ik het zeevissen beleef. Ik wens u allen veel leesplezier. Heeft u een tip of wilt u reageren, laat dan eens een berichtje achter.


Video's

donderdag 30 mei 2013

Klein maar fijn

Hallo lezers,

Vandaag ben ik gaan vissen op het Katwijkse strand. Voor de bekenden: ik heb de strandopgang bij de redschuur genomen. Het kriebelde al enkele dagen en ik wilde echt heel graag kijken of er hier ook een baarsje te vangen zou zijn. Ik heb al vangstberichten gelezen van zeebaars dus dan zou het hier toch ook mogelijk moeten zijn.

strand vol schuim
Rond 14:30 kwam ik aan op het strand en ik kon een mooi plekje uitzoeken. Heel snel alles opgetuigd, de ene hengel met een drie-haaks paternoster met gewone aberdeen-haakjes en de anders met cirkelhaken. Ik vis wel graag met deze cirkelhaken omdat ik het idee heb dat je hiermee minder snel een losschieter hebt. Als aas heb ik zagers meegenomen die ik bij Meyvogel heb gehaald.


Bij het inhalen van de eerste lijn voel ik weerstand en niet veel later hou ik de eerste baars van dit jaar in mijn handen. Helaas, het is niet echt een formaatje voor de pan maar toch ben ik er blij mee. Op de meetlat doet hij 23 centimeters en na het meten gaat hij dan ook snel terug om door te groeien.

Ja ja, het is er echt één!
23 hele centimeters
Er komt nog een garnalenvisser die het niet kon laten om ondanks de Noordwester wind toch te gaan vissen. Hij komt me nog een klein harinkje brengen om als aas te gebruiken en dat heb ik dan ook gedaan. Helaas zonder resultaat.

steeds meer schuim
Hierna een lange tijd niets en ik wordt geplaagd door vieze slijmerige algen die zich op mijn lijn vastzetten. Hierdoor moet je af en toe ophouden met inhalen om de algen te verwijderen uit je topoog. Dit is op zich niet zo'n probleem maar als ik ineens een doorbuigende hengel heb dan raak ik de baars die aan de andere kant vecht helaas kwijt. Het is juist de paternoster met gewone haakjes dus ik het vervolg ga ik alleen nog maar cirkelhaken gebruiken als ik op de baars ga.
irritante algjes op je lijn...

Rond kwart over vijf vang ik nog een klein botje en verder is het helemaal stil tot ik wegga rond half zeven. Het water begint al flink op te komen en het lijkt wel of er steeds meer schuim bij komt.Groeten, Kees

5 opmerkingen:

 1. Beste Kees,

  Toch nog vis op de kant gekregen zie ik en ook mijn persoontje op de plaat vastgelegd, jammer dat het aasvisje niets heeft opgeleverd.
  Mooie site overigens en een leuk stukje geschreven.

  groeten,

  Wim Twigt
  (de garnalenvisser van gisteren)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wim. Ik vond het leuk je even te spreken en respect dat je het toch probeerde ondanks de golven.
  groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is wel anders dan de dag ervoor. Jammer dat je geen baars met een bril hebt gevangen, ben mijn verrekijker woensdag tijdens het vissen kwijt geraakt. Maar de eerste baars(je) is binnen. Nu op zoek naar een grotere.

  Gr Martin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Kees,

  Mooi, de eerste van vele hopelijk.

  Vis greetz,

  Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja Willem, we gaan ervoor! Ik lees het wel hoe het bij jou gaat.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen