Welkom op mijn Blog over zeevissen. Mijn naam is Kees de Mol en ik woon in de achtertuin van Katwijk aan Zee. In deze blog wil ik u laten zien hoe ik het zeevissen beleef. Ik wens u allen veel leesplezier. Heeft u een tip of wilt u reageren, laat dan eens een berichtje achter.


Video's

dinsdag 17 september 2013

Vis demonstratie op het Katwijkse strand

Hallo beste mensen,

Gisteren was het weer tijd voor een visdemonstratie voor gehandicapten gegeven door leden van HSV Brittenburgh uit Katwijk. De vorige keer was in 2011 en hier had ik ook aan meegedaan dus het leek me wel leuk om ook dit jaar weer mee te doen.


Helaas waren de weersverwachtingen voor de dag niet erg gunstig, maar het zou toch doorgaan en ik heb me dan ook maar weer opgegeven. We zouden met 8 man gaan vissen voor de strandtent Willie Noord en binnen zou er ook nog een Shantykoor zijn.

Eenmaal aangekomen om 13:30 waren de meesten er al en Willem legde even kort uit wat de bedoeling was. Van Willem kreeg ik ook aas en toen kon ik beginnen. Het water stond erg hoog, maar het zou gaan zakken dus dat was weer meegenomen. Aan de zee te zien stond er een behoorlijke stroming en ik heb dus maar besloten om met slechts één hengel te vissen. Als tuigje koos ik voor 175 gram geankerd met een simpele 3-haaks wapperlijn en als aas gewone pieren.

Mart Vlieland wist met zijn High-tec onderlijnen al snel een meeuw te strikken.
De meeuw werd netjes losgemaakt en kon weer vliegen.
Al snel lagen de lijnen er in en ondanks de stroming bleef het lood aardig liggen. Helaas zag ik ook al direct grote dotten vuil om de lijn zitten en ik vreesde het ergste. Binnen de kortste tijd boog de hengel flink door en dat kwam helaas niet door de vis, maar door het vuil wat van voor tot achter op de lijn zat. Na 5 minuten heb ik binnen gehaald en hierna heb ik zeker een kwartier nodig gehad om de lijn weer schoon te krijgen. Na deze worp -tegen beter weten in- toch maar weer ingeworpen, maar helaas deed zich hetzelfde weer voor en kon ik een kwartier gaan plukken.

Het vuil bestond voornamelijk uit mesheften-vlees
Na deze worp ben ik maar naar de watering gelopen en heb daar ingeworpen in de hoop dat hier minder vuil zat en dat bleek ook zo te zijn hoewel er nog steeds wel wat vuil aanwezig was. De anderen waren ook druk aan het worstelen met het vele vuil wat er was en al snel stonden we met z'n allen in de watering te vissen. Was wel gezellig om zo met elkaar op zo'n kort stukje te staan. De sfeer zat er goed in alleen de vangsten bleven uit.


Na een tijdje was het dan toch raak want Jan wist een heuse paling te vangen die hij toen mooi kon laten zien aan de mensen die kwamen kijken op de terreinwagen.

slijmerig kronkeldier
Toch nog vis, maar hier bleef het helaas bij en verder was het alleen maar vuil-takelen en rond 16 uur hebben we dan ook maar opgeruimd en zijn we naar de strandtent gegaan. Het overgebleven aas heeft Willem meegenomen die er deze week nog mee gaat vissen in het Noordzeekanaal. Succes Willem! In de strandtent was het shantykoor net bezig aan de laatste liedjes en met een lekker biertje, een patatje en wat bitterballen erbij maakte dit dat het een leuke afsluiting was van deze demonstratie.

Mooi voertuig met rupsbanden en een lift
De Brittenburgh heeft zich weer van zijn beste kant laten zien en de mensen hebben een leuke middag gehad dankzij ons en het shantykoor.

Ik hoop jullie snel weer te zien op één van de competitiewedstrijden.

Groeten, Kees

Geen opmerkingen:

Een reactie posten