Welkom op mijn Blog over zeevissen. Mijn naam is Kees de Mol en ik woon in de achtertuin van Katwijk aan Zee. In deze blog wil ik u laten zien hoe ik het zeevissen beleef. Ik wens u allen veel leesplezier. Heeft u een tip of wilt u reageren, laat dan eens een berichtje achter.


Video's

dinsdag 14 januari 2014

Een tweede keer scharvissen op de Noordpier

Hallo allemaal,

Vandaag ben ik opnieuw naar de noordpier gereden om daar te gaan scharvissen. Mijn zwager Jan wilde ook wel mee en dus zijn we gezellig samen gegaan. Jammer genoeg waren de weersvooruitzichten niet heel gunstig, maar we gokten erop dat het vast niet de hele dag zou gaan regenen en dat bleek uiteindelijk gelukkig ook waar.


Op de pier zijn we weer op het plateau rond de 1250 meter neergestreken waar we voldoende ruimte hadden om onze spulletjes kwijt te kunnen en ook nog te kunnen werpen. Het viel me op hoe druk het nog was op zo'n slechte doordeweekse dag, maar dat betekende in ieder geval dat er genoeg te zien zou zijn.


Hier de video van het scharvissen. Vanaf ong. 3 minuten zijn de bruinvissen te zien.


Eerst hebben we maar eens de spullen opgetuigd en alles klaargezet. We hebben met twee hengels op de schar gevist en met één hengel op de gul voor dichtbij. We hadden verse pieren  en een makreel voor de schar en voor de gul had ik nog een pakje rotte pieren van vorige week. Makreel is overigens een prima aasje voor de schar, zo heb ik vorige week ontdekt. Vorige week heb ik de helft van de schar met makreel gevangen. Is ook niet zo raar als je naar de maaginhoud van de scharren kijkt. Ze zitten vol met garnalen en kleine visje. Echte alleseters dus.


Op de hengel dichtbij hebben we de hele dag geen beet gehad en de schar wilde niet echt bijten. Het zou rond 10:50 laagwater zijn en ik gokte dus ook een beetje op het opkomende water, maar dit bleek tegen te vallen. In totaal vingen we met de twee hengels een 11 scharren, maar de meeste waren wel van mooi formaat. We visten met gewone driehaaks-pernosters met wapperlijnen.

Wat ik wel apart vond om te zien was de manier waarop sommige mensen zich kleden. Je weet dat het regent de hele dag en toch ga je zonder deugdelijke kleding op een pier zitten. Ik heb mensen zien schuilen onder vuilniszakken enz. Ben ik toch blij met m'n sundridge siberian. Man wat zijn die dingen duur, maar ze zijn zooooo goed. Voor mij nooit meer een ander.Vroeg in de middag werden we ook nog verrast met een prachtig schouwspel. Een groep bruinvisjes besloot langs de pier te zwemmen en ik ben erg blij dat ik daar naar mocht kijken.

Jammer van de regen en de tegenvallende vangst maar toch weer even langs de waterkant gestaan. Op naar de volgende keer.

Groeten, Kees de Mol


2 opmerkingen:

 1. Hallo Kees, goed om te lezen dat je weer aan het vissen bent. Misschien tot ziens bij de wedstrijden of in elk geval langs het zoute water.

  Groeten
  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Johan,

  Inderdaad lekker om weer een beetje langs de waterlijn te staan. Ik kan niet beloven dat het heel vaak zal zijn want ik ben nog lang niet zoals het wezen moet, maar het begin is er.

  Groeten, Kees

  BeantwoordenVerwijderen